logga SH Stables

Vår duktiga tjejliga & ett lyckat KM

Åter var det dags för vår tjejliga. Denna gången styrde vi mot Osby. Första gången vi tävlar där och det var väldigt trevligt. Mycket bra framridningsmöjligheter med utebanor, framhoppning inomhus. Fibersand på tävlingsbanan. Bra banor. Lite svårigheter här och där. Bra cafeteria. Klart värt att åka dit igen trots den långa resan... man blir bortskämd i Skåne när man tycker det är långt med 1 timme och 10 min. Hästarna var duktiga. Sunny lite spänd i första och tyckte det var lite konstigt att hoppa helt intill väggen så någon bom föll. Väl till 120 hoppade hon jättefint och galoppen blev mer avslappnad. Sancera gjorde en jättefin nollrunda i 120. Vilken kraft där är i hoppen på henne. Billie gjorde en felfri runda i 110 och efter att ha haft ett flertal felfria 110 och 115 fick hon prova 120. Även där en felfri runda! Tycker det är ett bra mått innan man går upp ett snäpp att de ska ha gjort bra felfria rundor, ja en bom är ju inte hela världen om den trillar. Ridbarheten blir bättre och bättre, mkt att jobba på. Men väldigt kul att hon vill vara felfri.
Efter allt jäktande med unghästarna upp och ner på bilen vars två klasser är det dags att veterinärbesiktiga Zelma. Veterinären har åkt hem sa de andra som också stod i kö. Det var alltså inte bara Zelma som endast skulle gå sista klassen. De fick ringa in veterinären igen och tur var väl det då Zelma var supertaggad och gick in med felfri runda och ett 5:e pris.
En sen kväll och vi bygger nog KM banan imorgon...

Dags för KM i Hästhagen. Vilken lyckad dag. Härligt att så många var med.
På ponny var det Wida Tornberg, Anna Sonesson, Ellen Moberg, Sara Moberg, Gustav Larsson, Beatrice Ranehammar Nordström, Kajsa Fransson där sedan Sophia Bladh på Poesie stod som segrare.
På häst var det Emelie Svensson, Esther Fröjdegård, Gabriella Dahlstrand, Anna Rosén (med Gunillas fina Pascal), Christine Engerup Forss, Linda Eriksson, Hanna Takavirta där Linnea Andersson på Mannie stod som segrare. (se actionbild nedan)
Roligt att notera är att både Linnea och Sophia som segrade hade exakt samma tid!

Melinda kom och hälsa på hos oss. Och vad kunde inte vara bättre till pass än att Johan lagade den Hillströmska bolognesen:=)

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Camilla Nilsson » TRÄNINGSTILLFÄLLE:  ”Björnligan kommer gärna!! ”

  • Isabelle » TIPS PÅ ÖVNING:  ”Vad är ett bra avstånd på denna övning för en kort galopperad c-ponny, öde i tra..”

  • Fia » TIPS PÅ ÖVNING:  ”Vad blir ett bra avstånd för en c-ponny? ”

  • Gabriella » NU ÄR VI IGÅNG, HOPPÖVNING:  ”Roligt att du berättar om era övningar och skriver ut avstånd :)”

  • Lena » JULEN 2014:  ”Ta väl hand om Fulrenen...och lås in han så han inte rymmer den rackaren.. krami..”

Bloggarkiv